Misiune si Viziune

Ne dorim ca prin acest blog si activitatea noastra de voluntariat, sa va povestim cate ceva din lumea catelusilor din adaposturi si a celor care incearca sa-i ajute sa duca o viata mai buna, prin adoptie la distanta.

sâmbătă, 5 martie 2011

"Basescule, noi n-am uitat!!" un material de Roxana Radu

In continuarea postarii de mai jos, un alt material, semnat de Roxana Radu:

Va rog sa va reamintiti anul 2001 cand T. Basescu, pe atunci Primar General al capitalei, a semnat un contract cu o serie de organizatii dispuse sa ajute, contract in urma caruia s-au sterilizat doar intr-o luna si jumatate 3200 caini. In acea perioada in Bucuresti erau aprox. 90.000 caini. Daca ritmul de sterilizare s-ar fi mentinut, este evident ca ca acum ne-am fi putut lauda ca avem cu adevarat o capitala europeana. Pe langa rapiditatea cu care se desfasura proiectul de sterilizare, se demarase si o ampla campanie de adoptie, au fost infiintate adaposturi private si se incepuse o campanie de adoptii internationale prin intermediul organizatiilor din strainatate.
Dar, dupa numai o luna, Basescu a incalcat contractul fara sa ofere nici o explicatie coerenta si a decis exterminarea cainilor prin metode barbare (exista dovezi video). Timp de 7 ani cainii au fost eutanasiati de catre PMB iar numarul acestora a ramas constant!

Asupra acestui fenomen, T Basescu fusese avertizat de catre o groza de experti din strainatate si de catre organizatiile care aveau experienta internationala.
Studii, tratate si metode consacrate de gestionare a populatiilor de animale comunitare, de exemplu concluziile Organizatiei Mondiala a Sanatatii (World Health Organisation) demonstrau ca singura solutie in cazul de fata este STERLIZAREA IN MASA, inregistrarea si eliberarea in teritoriu.

La momentul respectiv, niciun argument nu a fost luat in calcul, niciun expert venit din tari mai evoluate, nicio petitie sau manifestare de protest nu a contat! T. Basescu a considerat ca va castiga capital electoral (doar avea de gand sa ajuga Presedinte, nu sa imbatraneasca la PMB) adoptand o solutie rasunatoare. A cerut “exterminarea” cainilor de pe strazile capitalei, a batut cu pumnul in masa ca un adevarat comandant de nava damboviteana, a aparut prin tot felul de emisiuni si a spus ca grija ptr cetatenii Bucurestiului il obliga sa incalce contractul si demareze, de urgenta, un amplu program de euthanasiere.

Asa se face ca din 2001 si pana in primavara anului 2008, s-au cheltuit peste 9 milioane de euro, s-au omorat zeci de mii de caini (144 000 declara reprezentantii Administratiei pentru Supravegherea Animalelor), s-au iscat conflicte si tragedii, populatia capitalei s-a impartit in doua tabere inamice in functie de iubirea sau ura pe care o poarta patrupedelor.
Organizatiile implicate si cu care se semnase contractul incalcat, s-au retras din capitala si si-au continuat programul de sterilizare gratuita in alte orase din tara. (Sterilizarea in Bucuresti a fost stopata, nimeni nu ar fi investit bani in sterilizarea unui animal care a doua zi ar fi putut fi luat de hingheri si eutanasiat.)

Surpriza: Cainii au ramas pe strada, sa le demonstreze celor care vad moartea, distrugerea si exterminarea ca solutii salvatoare, ca rapoartele Organizatiei Mondiale a Sanatatii erau corecte, ca toti cei care avertizasera ca eutanasierea cainilor nu va duce la disparitia lor, au avut dreptate.

Cainii n-au disparut, a disparut doar T Basescu de la Primarie, s-a dus acolo unde nimeni nu-l mai poate trage la raspundere ptr. toate sufletele omorate cu cruzime de angajatii ASA, pentru toate milioanele de euro pe care “contribuabilul” i-a varsat la buget fara sa stie ca din bani publici se achizitiona otrava care se imprastia pe strazi de catre angajatii lui Prigoana de la REBU.

Inainte de a pleca, a avut grija sa lanseze ipoteze absurde cum ca asociatiile de protectia animalelor ar vrea sa fie cat mai multi caini pe strazi ptr ca altfel n-ar mai avea obiectul muncii (ca si cum in tarile care nu au caini maidanezi, nu exista organizatii de aparare a drepturilor animalelor!), sa dea vina pe Consiliu care era din PSD, sau sa instige la violenta facand uz de posturile TV/radio care il serveau.
Populatia fost manipulata si indreptata impotriva organizatiilor despre care se lansau tot felul de zvonuri si li se gaseau tot felul de obligatii, iar Primaria Municipiului Bucuresti nu mai era in vizor. Oamenii erau mai preocupati de donatiile primite de catre ong-uri de la persone particulare din tari precum Germania, Austria sau Olanda decat de proprii bani pe care PMB ii gestiona cum ii gestiona. S-au furat miloane de euro din banii publici si s-a aplicat o metoda care, nu numai ca a fost barbara, dar a fost si cu totul inutila...

La asta http://www.youtube.com/watch?v=X3ndnC5z7pI vreti sa ne intoarcem????

7 comentarii:

  1. Mda...ce sa mai zici? N-o sa inteleaga ei ce e mai bine oricat li s-ar explica pt ca "mai binele" asta nu le aduce electorat si nici bani in buzunar(nu ca ar mai vota cineva vreodata PDL-ul).Din fericire se pare ca la Giurgiu lucrurile vor merge cum trebuie, adica strict conform legii: prindere-sterilizare-returnare ba chiar si adoptii.:) O sa vedem insa cum stau exact lucrurile cand se va incepe strangere cainilor de pe strada, care inca n-a demarat.

    RăspundețiȘtergere
  2. loooolllllllllllllll
    auzi tu , nu mai voteaza nimeni pdl-ul !!!!!! nu uitati ca suntem o tara de oameni blazati si retardati si ca la primul litru de ulei facut cadou si la prima punga portocalie cu promisiuni o mie, la primul kilogram de zahar sau primul tricou inscriptionat pdl, veti uita totul si veti pune iar stampila pe ei. facem un pariu ca exact asa se va intampla?

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist da ai dreptate Marian ....E groaznica tara noastra ...In legatura cu catelusi ce sa zic nu am cuvinte doar atata ca , as lua o tigara si l-as arde pe basescu pe limba cu acea tigara sa simta durere si sa il aud pe el cum urla de durere !!! RUSINE RUSINE RUSINE SA VA FIE !!! CACATI DE OAMENI numa banu sa vina in rest nu ii intereseaza !!! pe ei i-as eutanasia ca sunt destui parlamentari dai draqu !!! MENOROCITI!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. nemernicilor...oameni de nimic...asa tratati voi copii mai?faceti de rusine omenirea si tara asta care azi maine se duce pe apa sambetei din cauza voastra....sunt suflete de ce le chinuiti in halul asta..voi aveti impresia ca nu le doare sau ce?ahhh sa fiti voi in locul lor....ne DISTRUGETI si psihic si moral si din toate punctele de vedere....sa vina revolta sa va schimbe odata ca locul vostru u e la conducere...degeaba ai facultate daca nu esti sufletist si nu iti pasa de cei care depind de tine.la revedere si numai rau va doresc

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marian...lasa-ma macar sa visez ca n-o sa-i mai voteze nimeni. Nu ma costa nimic sa visez. :) Problema este ca la vot se duce lumea care poate fi "cumparata" astfel. Pacat!

    RăspundețiȘtergere