Misiune si Viziune

Ne dorim ca prin acest blog si activitatea noastra de voluntariat, sa va povestim cate ceva din lumea catelusilor din adaposturi si a celor care incearca sa-i ajute sa duca o viata mai buna, prin adoptie la distanta.

duminică, 10 martie 2013

Primul eveniment din Bucuresti 269life21 Martie este Ziua Internationala a luptei pentru Eliminarea Discrimiarii Rasiale. Aceasta este ziua finalizarii primului lagar de concentrare nazist, in anul 1933, in Dachau Germania.
Aceasta este ziua cand, in anul 1960, au inceput demonstratiile anti-apartheid in Sharpevile, Africa de Sud. Aproximativ 20 000 de demonstranti de culoare au participat la prostestele de strada. Politia a deschis focul, provocand ranirea a 180 de protestatari si moartea a 69 de persoane. Data de 21 Martie a devenit astfel o zi importanta si simbolica pentru lupta impotriva discriminarii si opresiunii.

Este momentul sa intelegem ca aceste oribile actiuni provocatoare de suferinta nu sunt prerogativa oamenilor; ele au legatura cu orice fiinta vie. Fiinte care simt durerea ca si noi si pe care, totusi, le tratam ca si cum ar fi complet diferite de noi.
Este momentul sa ne asumam totusi responsabilitatea pentru comportamentul nostru si sa incheiem acest ciclu de abuzuri atat impotriva oamenilor, cat si impotriva animalelor.

269 este numarul celui mai mare Holocaust din istoria planetei.
Alaturati-va noua si demonstrati-va astfel compasiunea fata de animale si sustinerea fata de lupta impotriva indolentei, apatiei si ignorantei.

Ne vom aduna pe 21 martie 2013, la ora 17.00, pe Calea Dudesti, nr. 155 (in fata spunker.ro), vom purta tricouri inscriptionate cu 269life, vom distribui materiale informative si ne vom tatua numarul 269.
Noi toti suntem 269!Gasiti evenimentul nostru pe Google + si facebook sau ne puteti contacta la adoptiedistanta@yahoo.cm pentru intrebari si detalii.

Pentru a citi mai multe despre proiectul 26life, va invitam aici.

‎269 este un număr de identificare imprimat pe urechea unuia dintre nenumaratele animale de fermă înrobite, fără nume și fără chip, care traiesc si mor in fiecare zi, departe de ochii și inimile noastre.
269 este un vițel născut într-un loc unde soarta lui a fost să fie hrănit și, în cele din urmă, ucis, pentru ca trupul său rupt în bucăți să fie consumat într-un supermarket sau intr-un restaurant.

Dar 269 este mult mai mult decât un produs din carne. El nu este doar un obiect. El este cineva, o ființă mică și scumpă, căreia i-ar plăcea să se odihnească împreună cu mama sa și să aibă aceleași drepturi inerente pe care noi, oamenii, credem că le merităm. I-ar plăcea să alerge și să se joace cu prietenii săi, cu puterea deplină de a simți plăcerea și durerea în corp și în suflet.

Reprezentare a unei ființe anonime transformate într-un obiect, 269 a devenit simbolul unei întregi mișcări, al cărei scop este reconectarea oamenilor cu alte specii.

Mișcarea 269life susține demnitatea pentru animale, precum și drepturile lor la viață și libertate. Obiectivul nostru este de a sensibiliza și educa oamenii, scoțând în evidență sclavia nedreaptă la care sunt supuse animalele. Mișcarea 269life susține că animalele nu ar trebui să fie înrobite și că această planetă nu aparține doar oamenilor. Pământul este o planetă unde milioane de specii pot prospera, iar noi ar trebui să învățăm cum să coexistăm alături de celelalte specii.

Cerem să se pună capăt sclaviei animalelor și ne dorim o moralitate evoluată, bazată pe o conștiință a egalității între specii. Ne dorim o societate umană progresistă și stabilitate pe Pământ; începutul unei noi etape a evoluției umane și sfârșitul unei societăți care înrobește, abuzează, umilește și exploatează alte ființe vii.

În fiecare zi, milioane miliarde de vaci, porci, pui, găini, curcani, iepuri, pesti, rechini, vulpi, nurci, șobolani și alte animale sunt ucise pentru o societate care le consideră doar ca pe niște resurse necesare pentru satisfacerea lăcomiei umane.

21 martie este Ziua internațională a luptei împotriva discriminării rasiale, o zi importantă și simbolică în lupta împotriva discriminării și opresiunii. Într-un mod asemănător respingerii rasismului, milioane de oameni s-au decis deja să spună NU discriminării arbitrare a altor ființe din cauza apartenenței lor la o specii non-umane.

În această zi, în peste 30 de orașe din întreaga lume, sute de activiști se vor supune marcării prin foc și cerneală, pentru a-și declara solidaritatea de o viață cu lumea animală oprimată, intrând în pielea acestor animale. Scopul nostru nu este de a leza sensibilitate oamenilori, ci doar de a atrage atenția societății asupra faptului că nu suntem diferiți în felul de a simți și a suferin și că viețile animalelor sunt la fel de prețioase precum ale noastre.

Frica este frică,
Sângele este sânge,
Durerea este durere.
Devino vegan! Eliberează-ți sclavii!

-------------------------------------------------- ----
Veganism este stilul de viață care refuză orice fel de exploatare a animalelor.
În prezent, milioane de oameni au ales deja o viață prin care să nu rănească ori să utilizeze alte ființe conștiente.

Există deja mii de alternative la produsele de origine animală. Ele sunt foarte usor de descoperit, încercați doar să căutați cuvântul "veganism" în Google și veți vedea cât de simplu este să alegeți dreptatea, egalitatea și sănătatea în viața voastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu