Misiune si Viziune

Ne dorim ca prin acest blog si activitatea noastra de voluntariat, sa va povestim cate ceva din lumea catelusilor din adaposturi si a celor care incearca sa-i ajute sa duca o viata mai buna, prin adoptie la distanta.

Despre adoptia la distantaAsociatiile de protectie a animalelor care gestioneaza adaposturi de caini deruleaza de mult timp programe de adoptie la distanta, prin care orice iubitor de animale poate sustine financiar in fiecare luna hrana unuia dintre catelusi.
In acest moment,sprijinim programele de adoptie la distanta ale mai multor asociatii si fundatii din Romania.

Fiecare asociatie pe care o sprijinim are in grija mai multi catelusi, pentru a caror ingrijire este nevoie de aproximativ 50 RON lunar, suma care asigura hrana unui exemplar adult pentru o luna intreaga. Banii se trimit lunar de catre parintele adoptiv direct in contul Asociatiei in grija careia se afla catelul adoptat la distanta.


Ce inseamna Adoptia la Distanta?

Daca aveti disponibilitatea si mijloacele de a asigura hrana si cele necesare traiului unui animalut din adaposturile din Romania, dar nu aveti posibilitatea de a-l lua acasa la d-voastra, il puteti ajuta sa duca un trai mai bun prin Adoptia la Distanta.
Adoptand un animalut la distanta, deveniti protectorul lui si contribuiti la asigurarea traiului lui de zi cu zi, in timp ce el ramane in continuare in adapost, in grija gestionarilor (fundatii si asociatii pentru protectia animalelor) si voluntarilor ce deservesc adapostul.

Cum se face o Adoptie la Distanta?

Pasul 1 : Selectati un catelus sau pisicuta pentru adoptie, vizitand website-urile asociatiilor de protectie a animalelor sau chiar vizitand adapostul, daca timpul si distanta va permit acest lucru sau site-ul web al asociatiilor.
Pentru a vizita adapostul, precum si pentru a solicita mai multe informatii despre cainele selectat, aveti la dispozitie datele de contact ale asociatiei respective
.

Pasul 2 : In momentul in care ati selectat un protejat, va rugam sa comunicati numele acestuia asociatiei in grija caruia se afla.
Veti fi informat imediat in ce constau nevoile acestuia de intretinere, unde il puteti vizita, precum si cum puteti contribui la imbunatatirea calitatii vietii lui.
 

Pasul 3 : Odata selectat protejatul si informat gestionarul adapostului, ati devenit oficial Parintele Adoptiv al animalutului ales. Din acest moment, veti contribui lunar la ingrijirea lui, il veti vizita cand doriti d-voastra si veti primi periodic vesti si poze cu el.

In ce consta contributia unui Adoptator la Distanta?

De obicei, cu foarte putini bani si timp, puteti schimba mult in bine viata unui animalut din adapost.
O Adoptie la Distanta standard presupune acoperirea cheltuielilor de intretinere a catelului sau pisicutei, in valoare de aproximativ 50 ron/lunar, suma donata direct gestionarilor adapostului, cu specificarea destinatiei sumei ("Contributie lunara pentru catelusul X sau pisicuta Y").
Intretinerea unui animalut cu probleme de sanatate este insa mai costisitoare, iar daca selectati un astfel de protejat, veti fi informat imediat in ce consta intretinerea speciala si care este costul acesteia.
In afara contributiei lunare de intretinere, puteti contribui material si/sau financiar la imbunatatirea conditiilor de cazare a animalutului, respectiv prin reparatii sau imbunatatiri a custii si tarcului, dotarea cu castroane de mancare si apa, dotarea cu paie, rumegus, prelate, puteti asigura vaccinarea periodica, il puteti vizita si socializa cu el periodic, sau puteti ajuta la plasarea lui in adoptie definitiva, prin mediatizarea lui pe site-uri, forum-uri, etc.